Home HappyHalloween.nl

Nieuwe Pompoenen voor Halloween

Share this

Halloween pompoenen van papier maché met led verlichting.

Halloween pompoenen van papier maché met led verlichting.

Stap 1

Vul een plastic zak (ik gebruik hiervoor pedaalemmer zakjes van 20ltr) met papier proppen. 

Stap 2
Maak de zak rond en vorm vast de pompoen.  Knoop de zak dicht met een stuk touw of nylon draad. Zorg voor voldoende lengte want je moet er een lus in knopen om de pompoen later te kunnen ophangen voor drogen en schilderen.
 
Stap 3
Neem een kartonnen kokertje (bijvoorbeeld WC rol) en schuif deze over het uiteinde van de plastic zak tot op de pompoen. Dit wordt later het steeltje.

Stap 4
Begin met het aanbrengen van diverse lagen papier en behanglijm.  Minimaal een laag of 7 geeft voldoende stevigheid. Tja en dan is het even wachten op het drogen.

Stap 5
Het geheel moet goed drogen. Eerst neerzetten voor een mooie platte onderkant en daarna ophangen aan het lusje zodat hij rondom goed kan drogen. Na een dag of twee (als de pompoen al hard aanvoelt) moet de vulling en de plastic zak eruit zodat hij verder kan opdrogen.
Neem hiervoor een scherp hobbymes en maak hiermee een klepje in de onderkant van de pompoen. Verwijder de papierproppen. Wil je er nog een maken doe deze dan gelijk in een nieuwe plastic zak en herhaal het proces. 

Stap 6
Deze stap is optioneel maar hiermee kan je je pompoen extra vormgeven. Maak papier maché klei door oude kranten in kleine stukjes op te lossen in de behanglijm. Laat dit een dag staan en kneed het geheel goed door tot een fijne kneedbare massa. Mocht het niet lukken om een fijne massa te krijgen dan is een oplossing om de papier-maché pap in een blender fijn te maken. Ik zou hiervoor afraden om de eigen keukenblender te gebruiken maar kijk eens bij een krijgloop winkel rond daar kun je altijd wel een apparaatje vinden voor weinig. Ik trof een mooie (nog in doos) voor €5,00.
Breng de papier-maché klei aan op de bovenzijde van de pompoen om de ribben te maken. Je kunt ook een beetje klei gebruiken voor het verfraaien van het steeltje.

Stap 7

Kleur aanbrengen. Ik start met een basis ondergrond van zwart. Laat deze ondergrond goed drogen voordat je de volgende kleurlaag aan gaat brengen.

Stap 8
Vervolgkleur: dan starten met de lagen oranje. door los van elkaar meerdere lagen aan te brengen en deze minimaal 1 dag te laten drogen krijg je een redelijk effen oranje laag die je later kunt aanpassen met kleur accenten.

Stap 9
Het steeltje bruin gemaakt en met een marker de vlakken getekend welke moeten worden uitgesneden met een scherp Hobbymes.
Denk aan je vingers met dit klusje.

Stap 10
Na het uitsnijden zie je de papier laagjes weer.
Om de oranje kleur ook op deze snijranden te krijgen moet je nog even aan de binnen zijde een oude krant tegen de wand aan duwen en vervolgens nog een keer met de oranje verf spay de uitsnede van kleur voorzien. 

Stap 11
We zijn er bijna. De laatste stap is de verlichting. Hiervoor gebruik ik LED.
Wellicht overbodig maar ik zeg het toch maar even. GEEN ECHTE KAARSEN OF WAXINE LICHTJES GEBRUIKEN!!!! Het is papier en al je werk en tijd gaat letterlijk in rook op. ;-)
Voor het verlichten gebruik ik dus LED. 

Strawhat LED 120° 5mm T1¾ 2000mcd Rood
Deze ultra felle rode 5mm LED's zijn bij uitstek geschikt voor LED remlichten, controlelampen, gevaar- en alarmerings-signalering, decoratieve verlichting voor fontijnen en gebouwen, dashboard verlichting van auto's, optische tuning van motorfietsen. En nu dus ook voor eigen gemaakte maar natuurlijk ook verse Halloween Pompoenen.

Bron: www.ledtuning.nl

TECHNISCHE GEGEVENS:
   
Kleur licht: rood
Golflengte: 620 - 635  nm
CIE-diagram coördinaten: X:0.705 Y:0.294
Helderheid / Lichtsterkte: 1500 - 2000 mcd
Benaderende licht intensiteit: 3.14 - 4.71 lm
Openingshoek: 120 °
Behuizing: 5 mm rond, breedhoek lens, epoxy
Lens kleur: Water helder
Doorlaat spanning (Uf): 1.9 - 2.5 V
Max. sperspanning: 5 V
Sperstroom: < 5 μA
Typ. doorlaatstroom (If): 20 mA
Max. doorlaatstroom (If): 30 mA
Piekstroom: 100 mA (max. 10 μs)
Materiaal: AlGaInP
Opslagtemperatur: -30 °C - 100 °C
Bedrijfstemperatuur: -25 °C - 120 °C
Soldeer Voorwaarden: max. 5 Sec. @ 260 °C

 Levensduur:

100.000 uur

Het eindresultaat op Halloween avond. Naast de rode LED Halloween pompoen ook maar groene erbij gemaakt.

Eindresultaat! DIY Halloween pumpkins met LED verlichting.