Home HappyHalloween.nl

Halloween candles DIY

Share this

Kaarsen zijn bij je Halloween aankleding eigenlijk onmisbaar. Maar je kan niet overal een brandende kaar neerzetten. Dan komt dit DIY project goed van pas. Maak je eigen Halloween kaarsen en laat ze "branden" met led theelichtjes.

Wat heb je nodig?

  • Lege WC of keuken rollen
  • Schilderstape
  • Hobbymesje of een schaar
  • Lijmpistool
  • Voldoende lijmstaafjes
  • Verf (spuitbus zwart mat of tube aqcryl bij de Action)
  • LED theelichtjes (slecht €0,99 bij Xenos)

Neem een aantal van de rolletjes en maak ze op verschilllende hoogte. Maak met stukjes schilders tape een laagje in aan de binnenbovenkant van elke rolletje. Hierop moeten de Led lichtjes kunnen staan.

Plak de rolletje aan elkaat met het lijmpistool en bepaalt de setting.

Maak vervolgens met het lijmpistool het druipende kaarsvet effect.  Laat de lijm goed warm worden en langs de rolletjs lopen.
Let er wel op dat je niet het gat bovenop niet kleiner maakt met het toeveogen van de lijm anders past later je Led kaarsje er niet meer in. Mocht het gat toch iets te klein zijn geworden snij dan met een hobbymesje wat van de lijm weg tot het Ledlichtje weer past.

Naar eigen inzicht "kaarsvet druipers" toevoegen.

Laat het een dagje goed drogen en hard worden.

Nadat het goed droog is geworden en uitgehard kan het kleuren beginnen.

Je kan kiezen voor het betere kwastwerk waarmee je ook nog wat structuur op de kaarsen kan aanbrengen of je gaat voor de snelle manier en neemt een spuitbus.

Ik heb gekozen voor het kwastwerk. Je moet wel meerdere laagjes aanbrengen voor een goede dekking. Dit geldt ook voor het werken met de spuitbus.

De Led lichtjes ook even voorzien van een twee tot drie laagjes verf en laten drogen.

De volgende dag alle Led kaarsjes verwerken in de groep kaarsen en klaar zijn je Druipende Halloween Kaarsen (DIY Halloween Candles).