Home HappyHalloween.nl

KNGF Halloween Hondentocht

Share this

KNGF Geleidehonden organiseert op zaterdag 27 oktober de Halloween Hondentocht in het Amsterdamse Bos.

Elke hond, vanaf één jaar oud, kan al meelopen voor een sponsorbedrag van minimaal € 50,-.  Je hondenheld krijgt bij de start van de wandeltocht zijn eigen lichtgevende halsband. Zo verlicht hij voor een dag jouw pad zoals geleidehonden dat dag in, dag uit voor hún baas doen.

Voor één dag geleidehond

De Halloween Hondentocht gaat door het schemerige Amsterdamse Bos, een prachtige locatie voor het echte Halloween-gevoel. Je kunt kiezen voor een route van 3 of 5 kilometer. 

Onderweg zijn er ludieke activiteiten en spannende belevenissen voor jou en je hond. Jouw viervoeter verdient een hondenkoekje bij het Trick & Treat-punt door hem een kunstje te laten zien. Of vraag tips aan de hondentrainers hoe je jouw hond zo’n trucje kunt leren. Bij de finish van de wandeling zijn verschillende lekkernijen verkrijgbaar, uiteraard in Halloweenstijl.

Tijdens de Halloween Hondentocht is jouw hond de held die het verschil maakt! Het minimale sponsorbedrag dat hij bij elkaar loopt, is genoeg voor een week verzorging van een geleidehond in opleiding. Zo draagt jouw trouwe viervoeter direct bij aan de opleiding van een soortgenoot tot geleidehond. 

Waar en wanneer

  • Zaterdag 27 oktober 2018
  • Starttijd: tussen 15.30 en 19.30 uur 
  • Start en finish: Amsterdamse Bos, bij de Amsterdamse Cricketclub VRA 
  • Lengte wandeling: 3 of 5 kilometer

Waarom deze Halloween Hondentocht?

Halloween, op 31 oktober, is een feest van duisternis en verlichting. In de donkere dagen voor Kerst is een gidslicht noodzakelijk om je weg door het donker te vinden. De honden die zich laten sponsoren voor de geleidehonden, dragen tijdens de wandeltocht een verlichte halsband waarmee zij het pad van hun baas verlichten. Zij doen voor één dag hetzelfde als onze geleidehonden dag in dag uit doen; ‘het pad van hun gehandicapte baas verlichten’. Het sponsorgeld gebruikt KNGF Geleidehonden om de opleiding van de geleidehonden te betalen.

KNGF

Website: www.geleidehond.nl/pagina/steun-ons/kom-in-actie/halloween-hondentocht